Iniciativa Zachraň jídlo chce na sobotním happeningu Křivá polévka ukázat, že z “ošklivých” brambor, kedluben, mrkví a další zeleniny se dá uvařit stejně chutný a nutričně bohatý pokrm jako z esteticky dokonalých potravin.

Šéfkuchař Petr Pešek a desítky dobrovolníků se chystají servírovat u Národního divadla tři typy polévek ze zeleniny, která by jinak přišla vniveč. Na jídelním lístku happeningu Křivá polévka bude bramborová polévka, minestrone a pikantní indická polévka. Pro dva tisíce strávníků je kuchaři uvaří ze zeleniny, která neodpovídá estetickým standardům a musela by se vyhodit.

Happening vypukne v sobotu 10.00 dopoledne. Polévku začnou dobrovolníci servírovat kolem poledne. A od 20.00 hodin mohou zájemci v budově Hollar na Smetanově nábřeží zhlédnout promítání české premiéry kanadského dokumentu Just eat it.

Akci pořádá Zachraň jídlo ve spolupráci s britskou neziskovou organizací Feedback, která pořádala hostiny pro 5000 lidí v Londýně, Tokiu, New Yorku a dalších městech a má s organizací hostin, které upozorňují na plýtvání, bohaté zkušenosti.

Další podrobnosti o akci si můžete přečíst na stránkách magazínu MY89 – zde ».

Pozvánka: Iniciativa Zachraň jídlo zve na minestrone z křivé zeleniny
Štítky: