Za necelý měsíc se v Praze na Novoměstské radnici odehraje konference FOOD WASTE 2015: Od teorie k praxi. Na akci s mezinárodní účastí představí experti nejnovější poznatky z oblasti potravinového odpadu, nabídnou praktické rady, jak předcházet plýtvání potravinami či posílit redistribuci již vzniklých přebytků.

Jsou to přibližně dva roky, co čeští ekonomové spočetli, že cena potravin, kterou průměrný Čech či Češka za rok vyhodí do koše, činí přes 20 tisíc korun. Na hlavu to představuje až 170 kilogramů vyhozeného jídla. (Pro srovnání, v Evropské unii se ročně vyhodí 90 milionů tun potravin, tj. 180 kilogramů na obyvatele za rok.)

A právě plýtvání potravinami je předmětem odborné konference, kterou 1. října v Praze pořádá odborná platforma Byznys pro společnost v rámci programu Potraviny pomáhají.

Konference navazuje na předchozí dva ročníky, jejichž cílem bylo zejména upozornit na palčivý etický, sociální a environmentální problém plýtvání potravinami, v jehož důsledku přicházejí firmy i lidé o peníze, mrhá se prací a vyčerpávají se přírodní zdroje.

Letos budou na akci diskutovat zástupci obchodních řetězců a dodavatelů, experti, vysocí státní úředníci, výzkumníci z České republiky i ze zahraničí.

Mezi hlavními českými řečníky bude šéf společnosti Sodexo pro Česko a Slovensko Daniel Čapek, Adam Podhola z iniciativy Zachraň jídlo, za ministerstvo životního prostředí vystoupí Adam Maršák. Čerstvá data představí Tomáš Macků, research & communication Director ve společnosti IPSOS.

Ze zahraničních hostů jmenujme například Hilke Bos-Brouwers, koordinátorku z EU FUSIONS, Silvii Gaiani z Boloňské univerzity nebo Cornelii Diesenreiter z rakouské skupiny Zero Waste Jam, která nabízí “kreativní a chutná řešení” zbytečného plýtvání potravinami výrobou produktů z kvalitních ovocných a zeleninových přebytků.

Kompletní přehled řečníků a hostů si můžete prohlédnout na stránce zde »

Další informace:

Kdy: 1. 10. 2015

Kde: Novoměstská radnice Praha

Program: Kompletní program konference naleznete na stránce zde »

Kde se zaregistrovat: Registrační formulář naleznete zde »

Kdo: Partnery konference si můžete prolistovat zde »

Kudy: Návod, jak se dostat na místo konference, najdete zde »

S případnými dotazy se prosím obracejte na Vlaďku Jankovou:
jankova@byznysprospolecnost.cz nebo + 420 604 182 793.

Špičky ve svém oboru prozradí, jak méně plýtvat jídlem
Štítky: